foto

Over ons

Maak kennis met L'Improviste, waar chef David Selen zijn passie voor culinaire creaties tot leven brengt. Met zijn uitgebreide ervaring en unieke kijk op gastronomie heeft hij doorheen de jaren een trouwe groep gasten aangetrokken, terwijl we enorm dankbaar zijn dat ook mensen die nog niet vertrouwd zijn met Davids keuken hun weg naar L'Improviste blijven vinden. Wat begon als een bescheiden restaurant is nu uitgegroeid tot een van de gekendste gastronomische restaurants van de streek, gelegen op een nieuwe locatie met een prachtig uitzicht op de renbaan van Hippodroom Waregem, eveneens de thuisbasis van de iconische Waregem Koerse, Waregem Draaft, en de HippoLoggia. Recentelijk heeft L'Improviste een spannende restyling ondergaan, waardoor het een nog frissere en uitnodigende uitstraling heeft gekregen.

Bij David Selen draait alles om verrassing en avontuur. Deze gedreven chef staat bekend om zijn improvisatietalent en zijn vermogen om gasten keer op keer te verbazen met zijn vernieuwende menu's. Hij vermijdt routine en daagt zichzelf uit door te experimenteren met een scala aan smaken en ingrediënten. Daarbij speelt hij in op wat er dagelijks te vinden is op de markt, waardoor je als klant zelden twee keer exact dezelfde menukaart voorgeschoteld krijgt: die wordt immers om de twee weken vernieuwd en biedt een variatie aan smaakvolle gerechten, variërend van 4 tot 7 gangen.


Naast zijn culinaire avonturen heeft chef David Selen een boeiende reis gemaakt in de gastronomische wereld. Hij begon zijn carrière als leerling en werkte zich op tot souschef in gerenommeerde restaurants. Zijn liefde voor koken ontdekte hij echter al tijdens zijn bezoeken aan het dorpsrestaurant van zijn tantes, waar de altijd leergierige David de eerste stappen zette in de keuken. Met de onvoorwaardelijke steun van zijn familie opende hij uiteindelijk zijn eigen restaurant, telkens voortgedreven door een ongebreidelde nieuwgierigheid en de wil om telkens weer beter te presteren, met een sterke nadruk op totaalbeleving.

tekst+foto

Chef David Selen is voortdurend op zoek naar inspiratie en nieuwe culinaire ervaringen. Hij bezoekt regelmatig andere restaurants en visionaire collega's om nieuwe ideeën op te doen en verrassende smaakcombinaties te bedenken. In zijn keuken combineert hij op harmonieuze wijze traditionele technieken met moderne kookmethoden, waarbij hij graag wordt geïnspireerd door seizoensgebonden producten. Het resultaat zijn unieke gerechten waarmee David niet alleen de smaakpapillen wilt prikkelen; hij wilt ook het gevoel creëren dat je écht eens weg bent van huis, om in een gezellige en ongedwongen omgeving te kunnen genieten van gerechten die je thuis wellicht niet snel of gemakkelijk in de eigen keuken zult kunnen bereiden.

Bij David Selen draait het niet alleen om het culinaire genot, maar ook om een complete ervaring. Het restaurant biedt een uitgebreide selectie van wijnen, sterke dranken en zelfs een eigen merk bubbels. Gasten kunnen kiezen voor een standaard wijncombinatie of zich laten verwennen met de luxe wijncombinatie, waarbij prachtige wijnen perfect samengaan met de gerechten. Aarzel dus zeker niet om eens langs te komen – of het nu voor een zakenlunch of een romantisch diner is!