test

selenwit

event


Welkom bij l'Improviste,

de culinaire eettempel van de ervaren en gepassioneerde chef David Selen, die er gekomen is na een intrigerend gastronomisch parcours. Na het succes van zijn vorige restaurant, David Selen in Kortrijk, besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan en bovenop de gebouwen van de Waregemse Hippodroom een toevluchtsoord voor fijnproevers te creëren. L'Improviste is niet zomaar een restaurant, het is een ware culinaire beleving.

Een reis doorheen smaken en texturen

Met een adembenemend uitzicht over de paardenrenbaan, betovert l'Improviste zijn gasten met een eigentijdse twist op zowel de Franse als exotischere gastronomie. Wat begon als een bescheiden zaak, is nu uitgegroeid tot een gekend gastronomisch restaurant waar gasten worden getrakteerd op een harmonieus samenspel van smaken en texturen.

renbaan + foto

Twee menu's – ook voor wie niet alles kan of wil eten

Bij l'Improviste draait alles om verfijning en verrassing. Het restaurant biedt twee unieke menu's: het l'Improviste-menu en het David Selen-menu. Ook kan je kiezen voor het speciale kreeftenmenu, waarbij de nadruk vanzelfsprekend ligt op een van de lekkerste delicatessen die onze zeeën te bieden hebben.

- Het l'Improviste-menu is een ontdekkingsreis doorheen de beste keukens ter wereld, waarbij gasten worden meegenomen op een verrassend samenspel van smaken.

- Het David Selen-menu is dan weer een eerbetoon aan luxe. De gerechten zijn verrijkt met topproducten als kaviaar en truffels. Voor de ware fijnproevers biedt het 7-gangenmenu onder andere een schotel met zorgvuldig geselecteerde kazen en een extra voorgerecht.

- Het kreeftenmenu biedt verschillende bereidingen op basis van kreeft. Van traditioneel tot ongegeneerd creatief: liefhebbers van de betere producten uit onze oceanen komen met dit menu zeker aan hun trekken!

- Heb je speciale voorkeuren of wil je jezelf aan een specifiek dieet houden? Laat ons dan gerust op voorhand iets weten, want ook voor vegetariërs en anderen die zich liever onthouden van bepaalde ingrediënten is er meer dan voldoende om van te genieten!

Niet alleen maar seizoensgebonden: nieuwe keuzes bij elk bezoek

Chef David Selen houdt ervan om zijn creativiteit de vrije loop te laten en seizoensgebonden ingrediënten te gebruiken. Zijn menu verandert om de twee weken, zodat gasten telkens weer nieuwe culinaire hoogstandjes kunnen ervaren. Met zijn solide basis in de klassieke keuken en zijn fascinatie voor moderne kooktechnieken, creëert David gerechten die zowel verrassend als verfijnd zijn. Zijn passie voor culinaire perfectie wordt weerspiegeld in de onberispelijke presentatie en uitgebalanceerde smaken van zijn gerechten.


De perfecte pairings

Bij l'Improviste draait het niet alleen om het eten, maar ook om de totale ervaring. Het restaurant biedt een uitgebreide selectie van wijnen, whisky's en sterke dranken om de culinaire reis compleet te maken. Het deskundige team helpt graag bij het kiezen van de perfecte wijncombinaties en biedt zelfs een luxe wijncombinatie aan voor wie wilt ontdekken hoe de allerbeste wijnen een nog grotere meerwaarde kunnen bieden aan elk gerecht.

tekst

Hou het niet enkel bij een bezoekje

Reserveren kan je hier doen, maar volg ons ook gerust op onze sociale media, waar we heel geregeld leuke nieuwtjes en acties op posten. Op die manier mis je niets meer van onze speciale evenementen en aankondigingen!

13-POINTS-G-M-BLACK