CHEF DAVID
David Selen werd al van kleins af ondergedompeld in de horeca. Zijn oma baatte een klein restaurant
uit, evenals zijn ma en zijn oom. Allemaal in de buurt van Moeskroen en Dottenijs, de regio waar hij
opgroeide.
David deed aanvankelijk stages in de zaal van een hotel - restaurant maar toen op een dag de kok ziek
was en de eigenaar hem achter het fornuis zette, vielen de puzzelstukken in elkaar.
Zijn oom, die verdeler was van ganzenlever en truffels, spoorde hem aan om zich in de gastronomie
te verdiepen. En zo liep hij stage in Villa Marquette in Kortrijk en ’t Covent In Lo-Reninge. In dit
laatste restaurant was het oorspronkelijk plan om er 5 maand stage te doen, maar David is daar 10
jaar vaste souschef gebleven.
David Selen werd al van kleins af ondergedompeld in de horeca. Zijn oma baatte een klein restaurant
uit, evenals zijn ma en zijn oom. Allemaal in de buurt van Moeskroen en Dottenijs, de regio waar hij
opgroeide.
David deed aanvankelijk stages in de zaal van een hotel - restaurant maar toen op een dag de kok ziek
was en de eigenaar hem achter het fornuis zette, vielen de puzzelstukken in elkaar.
Zijn oom, die verdeler was van ganzenlever en truffels, spoorde hem aan om zich in de gastronomie
te verdiepen. En zo liep hij stage in Villa Marquette in Kortrijk en ’t Covent In Lo-Reninge. In dit
laatste restaurant was het oorspronkelijk plan om er 5 maand stage te doen, maar David is daar 10
jaar vaste souschef gebleven.
In 2010 opende David Selen zijn gelijknamige restaurant langs de Meensesteenweg in Bissegem. Pure
gastronomie, waar klanten vanuit alle hoeken van België en Frankrijk naartoe kwamen. Maar na 7
jaar was het tijd voor een nieuw avontuur en dit aan de Waregemse Hippodroom.